Az otthoni stabil és gyors WIFI nem csak álom. Pár egyszerű trükk segítségével te is beállíthatod. Egyre több okos eszközt használunk, a mobilnet mellett a WIFI segítségévél érhetjük el az internetet. A társasházakban nagyon sok WIFI van, amelyek zavarják egymást. Sok esetben ezek a hálózatok ugyanazt a rádió csatornákat használják kommunukációra és összeakadnak.

2 GHz helyett 5GHz

Ha a routered és az eszközeid is képesek kezelni az 5GHz-es WIFI szabványt akkor érdemes erre átállítani a routert. Ebben a tartományban sokkal kevesebb eszköz van, sokkal kevesebb a rádiós zajt okoznak.Az eszközeink nem fognak összeakadni, leszakadni a WIFI hálózatról.

Az 5GHz WIFI technológia sokkal gyorsabb

Nem utolsó szempont pedig a gyorsaság sem. Az 5GHz WIFI technológia sokkal gyorsabb kapcsolatot biztosít, mint a régi 2.4 GHZ-es szabvány.

Ha otthon csak 5GHz képes eszközökkel rendelkezel akkor a 2.4GHz hálózatot ajánlott kikapcsolni a routeren.

 

Válts csatornát

Ha az 5GHz-re váltás sem segített vagy nincs erre lehetőséged akkor, vált csatornát a router menüjében. Egy csatornán sok eszköz lehet, míg egy másikon lehet, hogy egy sincs.

Vannak olyan routerek amelyek képesek felmérni, hogy melyik csatornán van kevesebb eszköz és automatikusan arra csatlakoztatják fel az eszközöket.

 

Biztonságos WIFI jelszó

Lehet, hogy azért lassú és akadozó a WIFI-d, mert olyan is használja akinek nem kéne. Ha nincs jelszóval védeve a WIFI, könnyen előfordul, hogy a fél lépcsőház a tiédre csatlakozik. Ezért jelszóval védd le a WIFI-t is.

 

De még mielőtt neki esnél

Mielőtt neki állnál a router beállításainak, inditsd újra, áramtalanítsd az eszközt. Ha ez sem oldotta meg a szakadozási problémákat akkor reseteld, tedd alaphelyzetbe, alkalmazd a gyári beállításokat.

Írj üzenetet!

2 + 8 =