Több éve létező és népszerű karbantartó alkalmazást a szakemberek többsége így a Computatro csapata sem szívlelte soha, használatát nem tanácsolta, sőt egyenesen elleneztük. A Microsoft bejelentette, hogy a beépített vírusírtójuk a Defender blokkolni fogja a CCleanert.

A Microsoft több mint 10 év után unta meg a Ccleanert, ami a Windows regisztrációs adatbázisában is szeret turkálni. Közérthetően fogalmazva ez a Windows motorja, beállításainak jegyzéke.

Az alkalmazás az általa feleslegesnek vélt bejegyzéseket törli ebből a regisztrációs adatbázisból, ezzel sokszor visszafordíthatatlan kárt okozva a Windows rendszerben. A CCleaner „takarítása” után előforduló rendszerhibák legtöbbször csak a Windows újra telepítésével javítható és sok esetben adatvesztéssel is járhat.

Évek óta nem ajánljak a szakemberek

A karbantartó alkalmazás használatát a Computatro csapata sem ajánlotta soha. Céges környezetben pedig a szoftver mindig is feketelistán volt.

A program telepítője sem makulátlan

Körülbelül egy hónapon át vírus lapult a Ccleaner hivatalos telepítőjében. De ez még nem elég, bizonyos telepítők verzióiban, ha nem vagyunk résen, plusz alkalmazások is felkerülhetnek a gépünkre.

Korábban is voltak gondok vele

Régebben az automata frissítést és a felhasználói adatok küldésének lehetőségét nem lehetett kikapcsolni a programban. Hiába pipálta be ezek tiltását a felhasználó, a program ezt figyelmen kívül hagyta.