Egyre többen teszik fel a kérdést, hogy telefonálásra. internetezésre, közösségi oldalak nézegetéséhez, e-levelek elolvasásához, milyen telefont vásároljon. Mindenkinek más fontos: van aki az árat figyeli, van aki a fotózásra koncentrál és van olyan is aki csak egy egyszerű készüléket szeretne telefonálásra, SMS-re.

Nagyon sok ember csak telefonálásra és hírportálok, közösségi oldalak böngészésére használja a telefon készülékét. A piacon található számos márka között válogatva azonban elveszve érzi magát.

Leginkább csak azt tudják, hogy minderre mennyi pénzük van. Legtöbb ember akivel találkozom pár tíz ezer Forintot szeretne elkölteni rá, maximum 50-60 Ezer Forint lapul a zsebében. Persze nagyon sokan vannak olyanok is, akik 0 Ft-ért, vagy pár Ezrért szeretnének telefonhoz jutni és inkább szolgáltatónál vállalnak hűségnyilatkozatot. Van aki a használt piacon néz körbe.

Először döntsd el, mire akarod használni!

Példák:
– csak telefonálás és sms
– normál felhasználás, fényképezgetés, internet, multimédia (vdeó, zene, film), navigáció
– erős igénybevétel, igényesebb játékok

Hol vennéd meg?

Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? A független telefonok drágábbak, a szolgáltatóknál viszont 1 vagy 2 éves hűségidőre köteleznek az olcsó készülékért cserébe. Ezekből a szerződésekből komoly összegekért lehet csak kiszállni, sok esetben a készülék szabad piaci árának a többszöröse.

Hosszú vagy rövidtávra tervezel?

Több évre keresed a legjobbat és a legtartósabbat, vagy csak átmenetileg szeretnél valamit kipróbálni?

Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?

Ha már volt okostelefonod, akkor nagyjából tisztában vagy a méretekkel. De ha váltani szeretnél nagyobbra akár kisebb méretre, akkor előtte mindenképpen vedd a kezedbe a kiszemelt készülékeket. Kellemetlen, az amikor első pár óra használat után derül ki, hogy elkötelezted magad évekre egy olyan telefon mellet, ami nem esik kézre.

Ha csak telefonálni akarsz, talán elég egy ilyen is!

Nézd utána alaposan az interneten!

Olvass el és nézz meg több tesztet a kiszemelt készülékről. Nézz utána az áraknak is alaposabban, üzletek között akár több tíz Ezer Ft különbség is lehet. Nem csak telefon vásárlásakor, hanem bármilyen új műszaki cikk beszerzése esetén érdemes így eljárni.