Május 21-én mindenki számára elérhetővé tette a Microsoft a nagy tavaszi Windows 10 frissítést Mindenki frissítse a gépét, a cég folyamatosan küldi ki a gépekre 1903-as kód számú csomagot.

A tesztelők már több mint egy hónapja nyúzzák a legújabb Windows 10-et, ami számos látványos és valóban hasznos újdonsággal jelentkezik. A csomag tegnap óta elérhető a tömegek számára, a Microsoft folyamatosan küldi ki a számítógépekre. Érdemes a Gépházban a Frissítés és biztonság menüpontban ellenőrizni. Aki nem kapja meg, az pedig letöltheti innen: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445

Világos téma

A leglátványosabb újdonság az eddig megszokott sötét téma helyett végre választhatunk egy világos, fehér megjelenést. Talán a legtöbben ezt a változtatást várták a legjobban. Sok kritika érte ugyanis a Windows 10-et a komor, fekete, sötét felületei miatt. A megjelenéssel több konfigurálási lehetőséget kapunk a kurzorokkal kapcsolatban is: változtatható szín és méret.

Kontroll alatt a frissítés

Végre kontrollálhatjuk a frissítéseket is a 1903-as csomagban. Egy másik fontos újdonságával ugyanis a felhasználók szabadabban kezelhetik a Windows frissítéseket. A frissítések telepítse elhalasztható akár 35 nappal későbbi időpontot is megadhatunk.

Bye-bye Paint

Számos alapból beépített alkalmazás ezután törölhetővé válik. A szükségtelen alkalmazásokat, szolgáltatásosokat immáron törölni tudjuk. Törölhetünk így pl. olyan alapvetőének számító alkalmazást mint a számológép vagy a Paint.

Másodlagos asztali környezet

Érkezett egy másodlagos asztali környezet is, aminek leginkább a hozzáértők és a informatika világában jártasabbak örülnek a leginkább. A másodlagos asztal lehetőséget nyújt olyan programok és szolgáltatások futtatására, amivel nem szeretnénk megterhelni a rendszerünket. A másodlagos asztalról való kilépéssel egy időben ugyanis minden ott végzett munka és módosítás törlődik.

Gyengébb gépek nem kapják meg

A frissítés elérhetősége bizonyos konfiguráció számára azonban nem elérhető. A gyengébb számítógépek nem fogják megkapni ezt a frissítést. Pár évvel ezelőtti számítógépek támogatása nagy valószínűséggel a jövőben elmarad, legalábbis ez a lépés ezt vetíti előre.