A tavaszi Windows-frissítőcsomag megszünteti azt a sokszor zavaró helyzetet, hogy a Windows frissítéseit nem lehet kikapcsolni, vagy legalább elodázni. Most jön az operációs rendszer szundi gombja.

A Microsoft 2017 tavaszára ígérte az új Windows 10-es frissítőcsomag, a Creators Update érkezését, így a következő 1-2 hónapban valószínűleg elérhetővé válnak majd az újdonságok. Mert hogy ezekből lesz bőven, hogy pontosan milyenek, azt erre a linkre kattintva lehet megnézni.

Most derült fény egy óriási fejesztésnek nem nevezhető, de a felhasználói élményhez sokat hozzáadó újításra. Az operációs rendszer frissítései eddig – ha akarta az ember, ha nem – mindig letöltődtek a számítógépre, ezt ki sem lehetett kapcsolni. Nemrég bejelentették, olyan kapcsolót is kap a Creators Update, amivel a jövőben ez lehetővé válik. A fejlesztők a hivatalos blogon most azt is elárulták, olyan gomb is lesz az új Windowsban, amivel késleltetni lehet a frissítést.

Az ébresztőórák mintájára megalkotott snooze, avagy szundi gomb megnyomásával három napra fel lehet függeszteni a frissítés letöltését. Az idő letelte után valószínűleg újra felugrik majd az ablak, hogy telepítheti-e a gép a frissítéseket, és ezt minden bizonnyal újra késleltethetjük majd.